Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu iaurt si mere


Ingrediente

  • 1 cană de iaurt natur
  • 1 cană cu zahăr
  • 3-4 ouă
  • 2/3 de cană cu ulei
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • puţină sare
  • 2 căni de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 mere

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 180°c.
În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul.
Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou.
Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă detaşabilă, unsă cu unt.
Curăţaţi merele şi le tăiaţi felii nu prea groae pe care le aşezaţi în cercuri până acoperiţi toată suprafaţa.
Coaceţi 35-50 de minute, depinde de cuptor.
Se poate unge cu dulceaţă de caise înainte de a stinge cuptorul şi se mai lasă un minut.
Se poate face şi cu pere.
2O cană de făină se poate înlocui cu amidon.
În loc de zahăr, puteţi pune 1 linguriţă de stevia(îndulcitor natural,http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia ), pentru diabetici. A nu se confunda cu ştevia, dragavei, măcrişul-calului(Rumex patientia) din care facem mâncare.
E grozav de bună!

No comments:

Post a Comment